tisdag 31 januari 2012

Titta nu blommar dom

Dom där kvistarna som jag tog in från trädgården , det tog lite tid , men så vackra dom är nu . Dessa är körsbärsblommor . Trevlig Tisdag ! Kramar // Susanne ♥

måndag 30 januari 2012

Vilken mysig dag

Vilken mysig dag vi fick igår , här kommer en liten bildkavalkad .
Båten uppdragen för vintervila 

Det smakade extra gott med korv ute 
Gott !


Maken njuter av en varm korv
Bambi på hal is , nämligen dottern Hanna


Dottern Linnéa hämtar andan
Vi var ute i flera timmar och det var en härlig vinterdag .
Önskar er alla en bra start på veckan !
Kramar // Susanne ♥

Ps , kan någon tipsa mig hur jag får bilderna att hamna exakt där jag vill ?

söndag 29 januari 2012

Härliga Söndag



Idag skall hela familjen hem till goda vänner , en bit bort . Dom har anlagt en stor damm , så vi ska ha en riktig ute em/kväll . Med skridskoåkning , korvgrillning och annat trevligt . Maken har lagat en god kycklingsoppa som vi ska ha med oss och dammat av dom gamla scoutkunskaperna , inför hur soppan ska värmas över öppen eld  . Dottern Linnéa har bakat smaskiga chokladmuffins till kaffet efteråt . Vi ser framemot en trevlig Söndag i goda vänners lag . Önskar er också en fortsatt trevlig Söndag !
Kramar // Susanne ♥

lördag 28 januari 2012

Kronan på verket

Jag har bara lagt en hög med gammalt linne på en stol , som kronan på verket , just en krona :)
Vill önska er alla en riktigt fin helg !

Kramar // Susanne ♥

fredag 27 januari 2012

En kväll hos oss

Idag kommer sanningen fram , hur det ser ut hos oss om kvällarna :) Vi rullar in oss som 2 kåldolmar i vars en pläd och borrar oss djupt ner i soffan eller fåtöljen , när vi tittar på tv . Fast ibland kan vi vara lite mer sociala och sitta framför brasan , lyssna på musik och bara prata . Katten Lennart hoppar alltid upp till maken och lägger sig tillrätta , det är verkligen makens katt . I somras när Lennart inte hade synts till på en hel dag , var maken ute och letade i flera timmar , gick och ropade hans namn , och fann honom till sist i ett träd .Till saken hör att maken avskyr höga höjder , men det till trots , tog han fram stegen och klättrade upp för att hämta ner katten . Efter mycket om och men , lock och pock , så lyckades han få tag i katten . Jag stod nedanför och vågade knappt titta , tyckte dessutom att det kanske var lite onödigt , kommer inte katter ner så småningom av sig själv , eller ??
Önskar er en riktigt mysig Fredag , det skall vi kåldolmar ha :) Kramar // Susanne ♥

torsdag 26 januari 2012

3 med 8 på

3 gamla trådrullar med charmiga etiketter på . Fina att bara ha liggande som dekoration .
Idag står sjukgymnast besök på agendan .

Må väl alla ! kramar // Susanne ♥

tisdag 24 januari 2012

Walla väskan

Min nya väska , är från Ewa i Walla . Den är i härlig tjockt bomulls canvas tyg . Men fast sydda tygrosor längs med hela remmen . Den är som ett litet konstverk . Jag tycker Ewa i Walla har underbara kläder och tillbehör , lite dyrt kanske , men denna var på 50% rea och då får man passa på :)


Kramar // Susanne ♥

måndag 23 januari 2012

Som hund och katt

Hunden Molly och katten Lennart funkar ganska bra tillsammans , men ibland är dom verkligen som hund och katt , särskilt om Lennart vill leka eller busa med dom andra katterna . Då måste genast Molly dit och styra upp det . Molly är en väldigt liten hund , blandning på Yorkshire Terrier och Papillon . Sedan bilden tog har hon dock blivit klippt :)
Idag är det kallt i Skåne , flera minusgrader och jag tänkte att jag skulle försöka gå en lång runda .
Tusen tusen tack för alla krya på dig hälsningar , som jag fick efter jag skrev inlägget om mitt diskbråck !!!
Det värmer så oerhört ! Kram till er alla ♥

söndag 22 januari 2012

Huset i vinterskrud

Även i Skåne har nu marken färgats vit , av den snö som föll igår . Jag var ute med kameran igårkväll , precis innan skymning . Önskar er en skön och avkopplande Söndag !


Kramar // Susanne ♥

fredag 20 januari 2012

Nu snurrar det på

Äntligen har vi fått tillbaka bredbandet ! Tänk att det ska behöva ta så många dagar :(  Under tiden har jag ändrat om uppe på skåpet . Ställde dit det gamla tombola hjulet och ett par lådor , det blev väldigt brunt , men jag blev nöjd , och så kan det vara ett tag , tills jag kommer på en ny idé .  

Fredag och mysdag , idag skall vi äta vildsvins kotlettrad och dricka ett gott vin därtill.
Kramar // Susanne ♥

torsdag 19 januari 2012

Bredbandsproblem

Tyvärr har vi inget fungerande bredband just nu . Jag återkommer så fort det bara är möjligt . Telia har lovat imorgon , men det har dom sagt i 3 dagar nu . Grrrrr

tisdag 17 januari 2012

Vinnarna

Nu är vinnarna i tävlingen klara . Så otroligt många som ville vara med , hela 159 st och många av er hade ju dessutom 2 lotter . Kul !!! Jag tackar ödmjukast för ert intresse !
Bildbevis kommer här , först min hand som drar 3 st lotter , och sen dom 3 kvinnorna som hade mest tur , denna gången  :) Nämligen :
Nr 1 Lotta med bloggen En vilsen loppa
Nr 2 Malin med bloggen Lantliv i Norregård 
Nr 3 Lotta med bloggen Ett vingslag
Stort grattis till er . Maila mig om vilken vinst ni har valt . Nr 1 får ju välja först .

Kramar // Susanne♥

söndag 15 januari 2012

schack matt

Just nu är jag verkligen schack matt . Har dragits med ett kraftigt ryggskott sedan Oktober , som sen har utvecklats till ett diskbråck . Nu har det här diskbråcket glidit åt sidan och trycker på nervroten . Det innebär att jag har en otrolig smärta i hela vänster benet , ingen känseln och inga reflexer i foten . Jag har aldrig upplevt en större så ihållande smärta . När läkare och sjukgymnast sa att det kunde ta mellan 9-12 mån för det att gå över , höll jag på att bryta ihop . Men det gäller bara att ta nya tag , försöker att tänka positivt trots allt . Har inte skrivit något om detta på bloggen innan , för jag vill inte att detta skall vara en gnäll blogg :) Men nu var jag tvungen att beklaga mig lite :) .
Nästa inlägg koras vinnaren i tävlingen ! Kramar // Susanne ♥

fredag 13 januari 2012

Matsalen

Ljusen som jag hade över från den stora adventsljusstaken satte jag bara på ett stort avlångt fiskfat , med en kvist lärkkottar . Dom är mysiga att ha tända om kvällarna och dom brinner ju länge .
Idag gläds vi och firar att sonen i huset , klarade uppkörningen och idag på morgonen tog körkort . Vilken lycka !!!
Önskar er en trevlig helg ! Kramar // Susanne ♥

Ps Bara 2 dagar kvar på utlottningen .

onsdag 11 januari 2012

Kan jag få komma in ?

Här sitter Lennart och han vill verkligen komma in . Men ibland behöver han vara ute och rasta av sig , för ibland bråkar han alldeles för mycket med dom andra katterna . Smyger och hoppar på Maja och Månsson när dom äter eller ligger och sover . Men då ... då kommer hunden Molly och styr upp det hela . Ja , så kan det gå till i det Berggrenska  hemmet :)

tisdag 10 januari 2012

Två burkar hopp

Jag tagit in kvistar från trädgården , en burk med körsbärskvistar och en burk med päronkvistar . Jag vet inte om dom kommer att slå ut , men jag hoppas . Såg igår att snödropparna stod i knopp och slår ut vilken dag som helst . Det inger hopp om ljusare varmare tider . Precis som burkarna med kvistarna .

Må väl ! Kramar // Susanne ♥

söndag 8 januari 2012

3 Anemoner



3 Anemoner i små glasflaskor pryder just nu det gamla skåpet . I det skåpet gömmer vi musikanläggningen och alla cd-skivorna . Högtalarna har vi hängt upp på väggen , högst upp mot taket (tror ni kan skymta en av dom). Vi har högtalare kopplade till samma musikanläggning i 3 rum , så när man går genom huset följer ljudet med :)
Ha en riktigt fin Söndag ! Kramar // Susanne ♥

fredag 6 januari 2012

Istället för granen


Jag kunde inte hålla mig , idag åkte granen ut . Lika roligt som det är att ta in den , är det att ta ut den igen . Det känns så ljust och fräscht . Men det blev ändå lite tomt , så jag tog helt enkelt och vände zinktunnan upp och ner, satte en lite högre dekoration ovanpå .Vill önska er alla en riktigt fin helg !
Kramar // Susanne ♥

torsdag 5 januari 2012

Jag håller på

Jag håller på att plocka undan en del av julsakerna , ja det mesta faktiskt . Tänker dock låta granen få stå över helgen , den barrar nämligen överhuvudtaget inte alls . Ljusstakarna och stjärnorna i fönstren får nog också stanna några dagar till .

Må väl !  Kramar // Susanne ♥

onsdag 4 januari 2012

Storm igen

Ny storm idag , denna heter tydligen stormen Emil (har dom gått ifrån kvinnonamnen?) Vi hoppas bara att vi får behålla strömmen och att det inte blir några övriga skador . Tack för alla fina ord om mina döttrar och Elin hälsar och tackar för alla gratulationer :) Vi firade henne här hemma igår , det var trevligt och maken lagade en supergod fisksoppa . Idag åker födelsedagsgrisen tillbaka till Göteborg och julledigheten är över för denna gången .
Må väl ! Kramar // Susanne ♥

tisdag 3 januari 2012

De mest värdefulla

Dom mest värdefulla och mina största skatter , är mina barn . Jag haft den stora turen och den högsta lyckan , att få 3 flickor och en pojke . Och just idag , för exakt 25 år sedan , såg en av mina döttrar dagens ljus . 25 är av lycka och glädje över att det var just du , Elin som lades i min famn .
Stort grattis älskade unge ♥ Kramar // Din Mamma
Ps Det är Elin som är mörk och står bredvid lillasyster Linnea

söndag 1 januari 2012

Anno 2012

Ett alldeles nytt blankt år ligger framför oss , och med hopp om att detta året skall bli ett fint år . Vi har haft ett tungt och stundtals oerhört jobbigt 2011 . Naturligtvis innehöll förra året också många ljusa stunder och massor med glädje och det är dom man måste fokusera på , minnas och stoppa i hjärtats bibliotek . 
Må väl och var rädda om varandra ! Kramar // Susanne ♥