söndag 28 juli 2013

En blomma ett tack och ett avsked

Jag har efter ganska lång tid och många funderingar beslutat mig för att sluta blogga . Helt enkelt för att jag inte längre har intresset , tiden eller inspirationen . Åren med bloggandet har varit trevliga och jag har genom bloggen haft äran att träffa helt fantastiska människor , både i verkligheten och här i "cyberspace" och för detta är jag djupt tacksam .
När jag flyttade till "den gamla skolan" för ca 6 år sedan , möttes jag av ett hus som var fruktansvärt eftersatt i underhåll och som var i total avsaknad av hemkänsla . Ingen hade brytt sig om detta hus och hem på många år . Maken gav mig fria händer och var mest bara tacksam att någon äntligen brydde sig om och ville vårda detta gamla hus, som hans farfar hade köpt en gång  . Vi började plocka fram huset karaktär och kunde med ganska små medel göra stor skillnad . Jag startade bloggen och fick plötsligt en stor respons . Vårt hus och hem har varit med i flertalet tidningar/magasin både i Sverige och utomlands. Vi har också medverkat i en bok  . Det isig har varit roligt och peppande att fortsätta. Naturligtvis också hedrande och ärofyllt . Eftersom åren har gått har stilen ändrats och kanske förfinats , iallafall mer åt det håll som vi vill . Allting är inte längre så vitt och så romantiskt som det var från början , utan en större blandning av gammalt och nytt . Dock inte så mkt färg :) fortfarande mest , vitt , grått , svart och brunt .
Huset är inte färdigrenoverat (vet inte om det någonsin blir det ) men det är så trevligt och roligt att få så mkt "feedback" från alla som kommer hit . Det är ett fantastiskt hus , som förtjänade ett bättre öde , än den kostymen det hade , ett hus med så mycket potential . Jag kommer fortfarande ihåg första gången min mor kom hit , hennes ord minns jag än idag , oj oj är detta verkligen något att bygga på , det är ju rivningsfärdigt , sätt en bomb i det istället , hahaha . Min far sa något mer diplomatiskt , ja du kommer att få att göra :) Dom såg inte det jag såg kan jag säga ! Och jag har älskat och hatat detta huset . Det har kostat blod svett och tårar , både huset och trädgården . MEN det har varit värt det !! Vi vet inte vad som händer i framtiden , vi kanske överlämnar detta fantastiska hus åt någon annan , någon annan som också ser husets karaktär och som vill fortsätta förvalta en över 100 år gammal fd skola :) Vi är inte där än , men som sagt man vet aldrig .
Jag vill än en gång tacka alla mina fantastiska läsare och följare världen runt , har liksom inte riktig förstått det här att det sitter människor i tex Brasilien , Frankrike och Amerika och följer just min blogg , tittar på bilder på just vårt hem , vårt hem som ligger i lilla Böketofta , Kågeröd , Skåne , hur hittade ni hit ? Världen är liten :)  . Tusen tusen tack för allt ni har gett mig !! Det har varit en ära att få dela med mig och att få lära känna er .
Må lyckan vara med er ! Varma Kramar // Susanne

 

torsdag 11 juli 2013

Plötsligt händer det !

Ja, plötsligt händer det , både att jag gör ett inlägg OCH att trappan blir målad :) Den har stått på tur länge nu , ja i flera år . Det var tidigare en furutrappa , klädd med en hiskligt ful grön heltäckningsmatta . Mattan drog jag bort för ett par år sedan , men efter det har det inte hänt mer . Förrän nu ... Äntligen !!!

Ber verkligen om ursäkt för det långa uppehållet , har inte haft varken tid eller inspiration . Idag fick jag ett mail från en trogen läsare som undrade om jag hade lagt ner bloggen . Jag vet ännu inte vad jag ska göra , velar fram och tillbaka :( Men hon fick iallafall mig till att göra ett inlägg :)
Må väl i sommarvärmen // Susanne