måndag 9 juli 2012

Vårt andra hus

Det var en del av er som blev nyfikna på vårt andra hus , det som gick att skymta på en bild i ett tidigare inlägg . Huset som ligger alldeles intill är av rött tegel och även det har varit en gammal skola . Huset som vi bor i, det gula trähuset , byggdes först , år 1910 och det röda byggdes 1930 . I det röda huset bodde mina svärföräldrar , men nu sedan båda är bortgångna , står det tomt . Planerna för det huset har varit många .... kanske skulle jag öppna en livsstilsbutik med inredning , kläder , blommor , café . Eller kanske Bed and Breakfast .Kanske skulle maken flytta in hela sin verksamhet där och vi göra om hans verkstad till ett stort kök och allrum (hans verkstad ligger i den största skolsalen) .Skulle vi kanske rent av riva det ? Sälja det ? Skulle någon av barnen vilja flytta in ? Det som det lutar åt mest är att vi öppnar ett galleri och på så vis utnyttjar alla makens kontakter inom konst och konsthantverksvärlden . Huset har en del renoveringsbehov , en del fönster som behövs bytas osv. Så det kräver ju en hel del ork , tid och pengar . Vi får se , vad som händer och vad vi beslutar oss för .....

                                                          * Susanne *

22 kommentarer:

lisashus sa...

Åh, vilket vackert tegelhus och så många möjligheter! Jag förstår att det snurrar av saker ni skulle vilja göra! Ett galleri vore väl toppen! Det drömmer jag själv om - nångång, nånstans...!:)
Kul att du ville visa huset.

Kram
Lisa

Meta sa...

Hej SusanneVilket mysigt hus ni har och tänk att ha ett till att göra nåt av, skulle tro att vad ni än gör så blir det bar. Lycka till.
Jag håller också på att fixa hus och tomt men det är inte så stort det är en koloni, det räcker åt mig och de mina och kul är det. Du kan ju titta in till mig så får du se vad som händer där!
Kramar Meta

G:a Affären sa...

Åh så spännande med ett andra hus! Alla funderingar, utom att riva det, låter intressant. Visst behövs både energi, tid och pengar men bara taket är helt så kan det väl bero ett tag. Finns det inga bidrag att söka?
Hur som så har huset en otrolig charm!
Kramar
Cia

Renée sa...

Kan säga att precis ett sådant hus finns i mina drömmar... Suck...

Fågel Blå sa...

Åhhhhhhhhhhhhhh säger jag bara vilket hus,, så fiiiiiiiiint!
hA EN FIN Vecka
Kramar Kathrine

Anonym sa...

Hei!
For et vakkert hus:) dette skulle jeg gjerne hatt til butikken min:)
Må aldeles ikke rive det!!!!!
Fortsatt god dag

Klem Merete

STENLYCKA sa...

Så vackert hus med många möjligheter.
Kan tänka mig att det skulle passa bra som galleri till din duktige makes alla vackra föremål och till andra konstnärer alster.
Ha det gott!
Sommarkramar från Raina

Johanna sa...

Vilken dröm!

Kram Johanna

MammaElva sa...

Åh, vad spännande! Ett jättefint hus!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är ett vackert hus, som gjort för utställningar eller en butik till dig. Utsidan ser väldigt fin ut.
Kramar
AnnaMaria

Tinas bo sa...

Huset är såå vackert och ni hittar säkert en lösning för det...
Jag skulle gärna flýtta in i ett så vackert hus... :))

ha en härlig vecka
Kram Tina

LissasVita sa...

Stort projekt....huset är vackert! Kramen Lisbeth

Sallys hus sa...

Ååå vilket fint hus!

Låter som en bra idé att göra om det till galleri...;)
kram Katarina

Vida sa...

oj oj vilken tillgång;) barnen kan få vinden..maken få en del till galleri och sen tycker jag du ska öppna livsstilsbutik;) känns som huset ropar på dej;))

...och så vackert tegel;)

Vidanjutersommarkram

Anonym sa...

Vilket fint hus!
Det är såklart mycket jobb med ännu ett hus, men inte kan ni riva det!
Det ser ut att passa perfekt för kultur av något slag. Konst, musik... vilka möjligheter. kram och trevlig sommar Marie J

Fint o Fult sa...

Vilket fint hus!!!
Galleri låter som en finfin idé, men jag tycker nästan du borde ha en liten livstilsbutik också...känns som det skulle passa dig väldigt bra :)

Hoppas ni har sköna soliga dagar, kram Monica

Clary sa...

Jag blir helt sjuk , vilka möjligheter du har ... Huset är fantastiskt jag skulle satsa på gårdscafe med någon typ av försäljning ... Kram farmorannasarv

kråke sa...

Livsstilsbutik...livsstilsbutik....livsstilsbutik...hör du...det är någon som vill säga dig något;))))

Kram på dig fina...det blir bra vad du än hittar på:)))

kram kråke

john sa...

What a lovely house and can't wait to see what you do with it ! Gail x

Camilla Alvén sa...

Åh, vad spännande! Det är ett riktigt drömläge att ha ett extra litet hus som man kan ha sin verksamhet i...blir lite avis.
Ha det bra
Kram

Hanna sa...

Men! Du får absolut inte riva det. Ge det till mig istället, ditt gamla svägerskebarn. Jag har roat mig med att leta fritidshus i Skåne precis och ert hus var ju helt fantastiskt. Varför byggs det inte så vackra tegelhus längre?
Kram H

Anonym sa...

Råkar känna er närmsta granne. Tycker ni ska be honom att ta en titt på fönsterna. Han jobbar med att renovera gamla Kulturhus blandtannat. Ni kan göra ett grymt galleri där. Mvh Fredrik