torsdag 27 augusti 2009

Köksrenovering pågår

Ja , nu är vi äntligen igång . Har börjat med att tömma köket och riva upp 5 lager med olika sorters golv . Och där under hittade vi Farfar Gustafs gamla lucka ner till källaren , den har bla använts till att ta ner läskbackar . Den är så charmig och minner om gamla tider så den får vara kvar . Under alla lagren av golv , fann vi då det ursprungliga trägolvet , redan målat i en fantastisk grå/grön färg . Tyvärr var vi tvungna att fälla in nya brädor på ett par ställen , då diskbänk/vask har flyttats en gång . Vet ännu inte hur vi ska göra med golvet, skulle så gärna vilja behålla den gamla färgen , även om det är slitet och medfaret . Kanske kan vi försöka hitta ungefär samma nyans . Eller så blir det ett rutigt golv . Fortsättning följer ..........10 kommentarer:

Lisas torp sa...

Ja, vilket vackert trägolv! Ljuvlig färg!
Du finner säkert någon smart idé!

Jättejobbigt när det pågår med köksrenovering, men så fint sen när det blir färdigt! Jag tror det kommer att bli ett underbart kök och kanske får man följa utvecklingen lite?!:)

Ha en skön dag!
Kramar
LIsa

Vit som snö sa...

Det är inget litet jobb ni har där men åhh så härligt när man kan återge ett hus sin gamla själ. Golvet ser jättefint ut men jag tror det blir vackert i rutigt också om så blir fallet.
Hoppas du fotar lite under tidens gång...
Kram Cilla

Bitte sa...

Det är första gången jag är här och jag måste säga att du har en jättfin blogg!

Ni verkar ha ett stort jobb framför er med renoveringen, men oj så fint det kommer att bli! Vilket underbart golv ni hittade därunder :-).

Kram
Beatrice

Anonym sa...

Hej!
Vad spänande med renovering i gamla hus där man inte vet vad som finns under! Ofta dyker det ju upp jättefina färger å trägolv/tak. Vore ju kul å bevara den gamla färgen. Lycka till!
Kram

Inas sa...

Hej Du!
Vad häftigt med en lucka i golvet, snyggt å praktiskt med ett gömme för drickabacken. Ha en underbar helg och goa kramar Ina

Luiza sa...

Oj, vad man kan hitta när man ska börja renovera...
Det är lika spännande varje gång, verkar det som.
Vi bor också i ett gammalt hus från ´47 som ska till att renoveras och jag bara längtar till vi ska börja i köket, för att se vad som finns där under det nya golvet... =)

Klart ni ska behålla golvet som ni fann det, om det är i gott skick, annars är ju rutigt också otroligt fint.
Lycka till!
Luiza

Rostrose sa...

What a wonderful nostalic found - an what a lot of work to do...
Send you some energy!
Bye, Traude

OlgaA sa...

Åh, så roligt! Tycker att det är verkligen så skönt att få den gamla komma fram!! Fast inte alltid lätt jobb kan det var=)))
Ni får högre i taket utan 5 lager golv ;)

Anonym sa...

Förstår att du kanske inte har tid, men du borde åka till Sofiero i helgen, finns mycket där som skulle tilltala dig och din familj, en härlig upplevelse för ngn som har ideér för trädgård. Vackra saker , blommor och inspiration...

Millas hem sa...

Hej Susanne!

Ja, gissa om jag är lyrisk idag!
Efter ett Nina Hartmann besök kan man inte vara annat!
Funkar det att behålla golvet så, hade jag nog provat för det ser urcharmigt ut!!

Ha en fin lördag!

Kram Camilla