lördag 29 augusti 2009

Recycled HomeSatt och bläddrade i en helt underbar bok , Recycled home av Mark och Sally Bailey . På en sida i boken , var det en bild på en verkligen avskalad vägg , och jag insåg att precis så ser min vägg också ut här hemma . Ett rum som ligger precis före köket och som också ingår i köksrenoveringen . Satt och lekte med tanken att jag skulle behålla den så ?! . Det står i boken att det kan vara fint att låta en vägg se ut så , men dom andra väggarna ska vara vita och fräscha . Hmm tål att tänkas på , men jag tror samtidigt att man tröttnar nog ganska fort på det .

16 kommentarer:

Vintage sa...

Boken är ljuvlig!Håller med om att det tål att tänkas på,men det är nog så att man tröttnar.Men det vore ju verkligen en personlig grej.Häftigt med luckan i golvet! Kraam Susanne

Lantliv sa...

Jag säger bara...GO FOR IT....så fräscht att ha det ruffiga/råa....andra saker...piffet..gör att allt lyfts fram till en underbara kombo...Tröttnar du tar du bara fram burken och målar....Testa....jag hade defenitivt bara njutit av väggen...för mig perfekt. Nu gick jag igång känner jag....skulle kunna skriva en stund till hos dig...men jag skall bespara dig det....urfräckt iallafall.Ett hem skall ha överrskningar.....den här är ju total...
Du Susanne en fråga....Tycker du att det är mysigast med svenska reg.skyltar eller skulle du gilla fyrkantiga utländska...?
Kram Anne-Lee

Lisas torp sa...

Oj, så spännande det låter med en vägg kvar med alla tapetrester och annat! Jag också lagd lite åt det hållet - tycker det är så vackert med lite "förfall" och man kan se tidens spår! Spännande att du hur du gör!
Ja, den boken låter otroligt intressant!
ha en skön helg!
Kram
Lisa

Luiza sa...

Ja , det är jätte fint att behålla en vägg "avskalad", men risken finns att man tröttnar.
Å andra sidan, kan man alltid måla den, det är mycket jobbigare att "skala" den igen, ifall man skulle ångra sig...

Ha en bra helg.
Luiza

houseofchandeliers shabby chick sa...

Hej
Vad intressant du visar i inlägget under om köksrenoveringen.
Titta in i min blogg ljuskronor och nostalgi så förstår du vaför jag tycker det.
Jag tycker nog att du kunde testa och spara en vägg, det går ju alltd att göra om sen, och det kan ju vara jättefint när det blir klart.
kram Zara

lottens vita och gröna sa...

hallå susanne!
vilket härligt boktips, ska antecknas!
vägen ser helt ljuvlig ut tycker jag, du kan ju alltid ändra sen ju!

lycka till nu med köket, det kommer bli sååå fint tror jag!
varmkram lotten

Penseldraget sa...

hej
låter ju och ser onekligen spännande ut =) kul ide
kram pia

Unknown sa...

Ja det är nog lätt att tröttna...fast läckert är det ändå!

Du, vilket superfint golv ni hittade...för att inte tala om luckan i golvet! Underbart!!
Lycka till med den fortsatta renoveringen.

Kram Pia

Marit sa...

Kjempefin blogg du har! Jeg synes slitte, råe og gamle vegger er lekkert! Og det er jo som mange andre sier her - mal over om det ikke ser bra ut! Lykke til!

houseofchandeliers shabby chick sa...

Hej
Tusen tack för den kommentaren i min blogg ljuskronor och nostalgi, ja ibland undrar jag faktiskt vad jag håller på med, när man kan ha det bekvämt och sitta och dricka kaffe på verandan i lugn och ro, och sen väljer man såna saker, att jobba i ett gammalt hus, men har man en passion för gamla hus så dras man dit.Man kan se i en syn resultatet framför sig.
Lycka till nu med köket, ska bil kul att se hur du gjorde sen.
Ha en bra dag.
kram Zara

OlgaA sa...

Innan jag hann till slutet av ditt inlägg tänkte jag "jag skulle tröttna på en sådan vägg snart troligen" och så kom dina tankar. Likadana!=) Roligt! Jag tycker att det är lösningen OM renoveringen skulle dra ut på tiden, men att ha på lång sikt skulle inte jag vilja det.
Hoppas att du hittar det där DU trivs bäst ;)

Sunnanvind sa...

Hej! Ja det utgör ju verkligen en kontrast, lite som grova takbjälkar mot ett vitt tak. Ha en bra vecka! /Carina

Loppis Lycka sa...

Så himla läckert! Ha kvar det och känn på det ett tag. Tröttnar man så går det ju alltid att"fixa" till.
Kram Josefine

Anonym sa...

Nu måste du bara visa lite mera bilder från renoveringen... om du inte vill så OK. Men hoppas du fotar vilt för din egen del, alltid kul med före /efter bilder..m,an glömmer så lätt

Galleri Hönshuset sa...

oooh så häftigt! Visst ska ni ha det så =) Kul grej och tröttnar man, vilket jag ändå inte tror att ni gör första taget, så är det ju bara och ändra sen =)

Den boken skulle man haft...

ha det gott. Kram Pirre

Anonym sa...

Hej!

Intressant idé med den ruffiga väggen. Ska genast skaffa denna boken. Jag kan tänka mig att man tröttnar efter ett tag men då är det ju bara att måla över väggen.Man lär ha ett ganksa personligt och lite annorlunda hem åtminstone. Lycka till med renoveringen!
Kram Viola